Zobrazit menu
MENU
Magazín o dávné a ještě dávnější historii

#jidlo v antice

Štítek mají přiřazeny 2 články:


Garum - kečup antického Říma se vyráběl z fermentovaných ryb

6.11.2020, 10:20  > Starověk > Antický Řím
Garum - kečup antického Říma se vyráběl z fermentovaných ryb Omáčka Garum patřila mezi nejoblíbenější ochucovadla v antickém Římě. Svojí univerzálností ji můžeme přirovnat k dnešnímu kečupu, nebo hořčici. Přestože její původ nezní příliš chutně, vyráběla se totiž fermentací ryb, šlo o vyhledávanou lahůdku. pokračovat
Doba čtení 2 minut

Vinařství v antickém Římě

3.8.2020, 02:00  > Starověk > Antický Řím
Vinařství v antickém Římě Dalo by se říci, že pro Římany bylo víno téměř základní potravinou. Mělo dokonce svého boha Baccha, jehož kult se v průběhu času stal tak populární, že musel být kvůli přílišným radovánkám postaven senátem mimo zákon.

Divoká vinná réva rostla na italském území od nepaměti, kdy přesně ale začala být zušlechťována a využívána k tvorbě nápojů není jisté. pokračovat
Doba čtení 4 minut