Zobrazit menu
MENU
Magazín o dávné a ještě dávnější historii

Diskuze Garum - kečup antického Říma se vyráběl z fermentovaných ryb

Garum - kečup antického Říma se vyráběl z fermentovaných ryb Omáčka Garum patřila mezi nejoblíbenější ochucovadla v antickém Římě. Svojí univerzálností ji můžeme přirovnat k dnešnímu kečupu, nebo hořčici. Přestože její původ nezní příliš chutně, vyráběla se totiž fermentací ryb, šlo o vyhledávanou la... celý text



Mohlo by vás zajímat

Ostrakizace - starověký soud dal vzniknout modernímu výrazu Ostrakizace - starověký soud dal vzniknout modernímu výrazu
Římské lázně - antické wellness na ploše 35 fotbalových hřišť Římské lázně - antické wellness na ploše 35 fotbalových hřišť
Společenské vrstvy v antickém Římě Společenské vrstvy v antickém Římě
Rituály i maskování na lovu - ve starověku se nelíčily pouze ženy Rituály i maskování na lovu - ve starověku se nelíčily pouze ženy
Lukulské hody: jak vypadala opulentní římská hostina? Lukulské hody: jak vypadala opulentní římská hostina?
Vinařství v antickém Římě Vinařství v antickém Římě


Prosím, vypněte si blokování reklam na této stránce.

Pouze díky reklamě Vám můžeme přinášet zajímavé články jako tento


Zavřít