Zobrazit menu
MENU
Magazín o dávné a ještě dávnější historii

Diskuze Garum - kečup antického Říma se vyráběl z fermentovaných ryb

Garum - kečup antického Říma se vyráběl z fermentovaných ryb Omáčka Garum patřila mezi nejoblíbenější ochucovadla v antickém Římě. Svojí univerzálností ji můžeme přirovnat k dnešnímu kečupu, nebo hořčici. Přestože její původ nezní příliš chutně, vyráběla se totiž fermentací ryb, šlo o vyhledávanou la... celý text



Mohlo by vás zajímat

Pankrátion - krvavý antický předchůdce MMA Pankrátion - krvavý antický předchůdce MMA
Vytrhávač chlupů nebo pohřební klaun - zapomenutá antická povolání Vytrhávač chlupů nebo pohřební klaun - zapomenutá antická povolání
Lékaři v antickém Římě se nebáli ani jemné chirurgie Lékaři v antickém Římě se nebáli ani jemné chirurgie
Rituály i maskování na lovu - ve starověku se nelíčily pouze ženy Rituály i maskování na lovu - ve starověku se nelíčily pouze ženy
První ponožky? Římským legiím pomohly přežít kruté severní zimy První ponožky? Římským legiím pomohly přežít kruté severní zimy
Vinařství v antickém Římě Vinařství v antickém Římě


Prosím, vypněte si blokování reklam na této stránce.

Pouze díky reklamě Vám můžeme přinášet zajímavé články jako tento


Zavřít