Zobrazit menu
MENU
Magazín o dávné a ještě dávnější historii

Diskuze Garum - kečup antického Říma se vyráběl z fermentovaných ryb

Garum - kečup antického Říma se vyráběl z fermentovaných ryb Omáčka Garum patřila mezi nejoblíbenější ochucovadla v antickém Římě. Svojí univerzálností ji můžeme přirovnat k dnešnímu kečupu, nebo hořčici. Přestože její původ nezní příliš chutně, vyráběla se totiž fermentací ryb, šlo o vyhledávanou la... celý text



Mohlo by vás zajímat

Erupce Vesuvu: oběti sežehla žhavá vlna s rychlostí stovky kilometrů za hodinu Erupce Vesuvu: oběti sežehla žhavá vlna s rychlostí stovky kilometrů za hodinu
Proč Římané využívali krutý trest smrti ukřižováním? Proč Římané využívali krutý trest smrti ukřižováním?
Zašití do pytle s hadem, opicí, psem a kohoutem. Římské tresty byly kruté Zašití do pytle s hadem, opicí, psem a kohoutem. Římské tresty byly kruté
Otroci starověkého Egypta – nekončící dřina v paprscích žhavého slunce Otroci starověkého Egypta – nekončící dřina v paprscích žhavého slunce
Historie cukru: Většinu dějin šlo o luxusní zboží Historie cukru: Většinu dějin šlo o luxusní zboží
Cloaca Maxima - obří starověký kanalizační systém slouží dodnes Cloaca Maxima - obří starověký kanalizační systém slouží dodnes


Prosím, vypněte si blokování reklam na této stránce.

Pouze díky reklamě Vám můžeme přinášet zajímavé články jako tento


Zavřít