Zobrazit menu
MENU
Magazín o dávné a ještě dávnější historii

Diskuze Garum - smradlavý kečup antického Říma se vyráběl z kvašených ryb

Garum - smradlavý kečup antického Říma se vyráběl z kvašených ryb Omáčka Garum patřila mezi nejoblíbenější ochucovadla v antickém Římě. Svojí univerzálností ji můžeme přirovnat k dnešnímu kečupu, nebo hořčici. Přestože její původ nezní příliš chutně, vyráběla se totiž fermentací ryb, šlo o vyhledávanou la... celý text



Mohlo by vás zajímat

Římské lázně - antické wellness na ploše 35 fotbalových hřišť Římské lázně - antické wellness na ploše 35 fotbalových hřišť
Dřina a nekonečný dril. Běžný den v životě římského legionáře Dřina a nekonečný dril. Běžný den v životě římského legionáře
Posmrtný život podle starověkých Egypťanů. Rozhodovala váha srdce Posmrtný život podle starověkých Egypťanů. Rozhodovala váha srdce
Tvrdý život gladiátorů - pšeničná kaše, stísněná cela a nekonečný tréning Tvrdý život gladiátorů - pšeničná kaše, stísněná cela a nekonečný tréning
Vinařství v antickém Římě Vinařství v antickém Římě
Mučení, znásilňování či zabíjení bez postihu. Římští otroci nebyli lidé, ale majetek Mučení, znásilňování či zabíjení bez postihu. Římští otroci nebyli lidé, ale majetek


Prosím, vypněte si blokování reklam na této stránce.

Pouze díky reklamě Vám můžeme přinášet zajímavé články jako tento


Zavřít