Zobrazit menu
MENU
Magazín o dávné a ještě dávnější historii

Diskuze Garum - smradlavý kečup antického Říma se vyráběl z kvašených ryb

Garum - smradlavý kečup antického Říma se vyráběl z kvašených ryb Omáčka Garum patřila mezi nejoblíbenější ochucovadla v antickém Římě. Svojí univerzálností ji můžeme přirovnat k dnešnímu kečupu, nebo hořčici. Přestože její původ nezní příliš chutně, vyráběla se totiž fermentací ryb, šlo o vyhledávanou la... celý text



Mohlo by vás zajímat

Lukulské hody: jak vypadala opulentní římská hostina? Lukulské hody: jak vypadala opulentní římská hostina?
Proč Římané využívali krutý trest smrti ukřižováním? Proč Římané využívali krutý trest smrti ukřižováním?
Mučení, znásilňování či zabíjení bez postihu. Římští otroci nebyli lidé, ale majetek Mučení, znásilňování či zabíjení bez postihu. Římští otroci nebyli lidé, ale majetek
Římské lázně - antické wellness na ploše 35 fotbalových hřišť Římské lázně - antické wellness na ploše 35 fotbalových hřišť
Otroci starověkého Egypta – nekončící dřina v paprscích žhavého slunce Otroci starověkého Egypta – nekončící dřina v paprscích žhavého slunce
Skutečně Sparťané zabíjeli své postižené novorozence? Skutečně Sparťané zabíjeli své postižené novorozence?


Prosím, vypněte si blokování reklam na této stránce.

Pouze díky reklamě Vám můžeme přinášet zajímavé články jako tento


Zavřít