Zobrazit menu
MENU
Magazín o dávné a ještě dávnější historii

#stravovani

Štítek má přiřazen 1 článek:


Stravování minulosti: Obžerství na hostinách i rožnění se psy

24.3.2023  > Ostatní
Stravování minulosti: Obžerství na hostinách i rožnění se psy Tepelně upravená strava je lidstvu známa od objevení ohně. V průběhu času měnila svou podobu a dá se říci, že ji stále mění dodnes. Po mnoho staletí byla dostupnost potravin závislá na sezóně. Proto se také lidé snažili uchovat potraviny co nejdéle pomocí konzervace. Maso se nasolovalo nebo udilo, zatímco zelenina se nakládala a nechala se vykvasit. Svou podobu měnily i kuchyně, v nichž se ještě donedávna vařilo v kotli nad otevřeným ohněm, dokud tento způsob přípravy pokrmů nevystřídala kamna. pokračovat
Doba čtení 6 minut


Prosím, vypněte si blokování reklam na této stránce.

Pouze díky reklamě Vám můžeme přinášet zajímavé články jako tento


Zavřít